Велукс – да брендираш успеха!

септември 28, 2013 in Спонсорство в спорта, Спорт и Бизнес, Спортен брандинг

Спомняте ли си конкретен бренд или реклама от световното по футбол в САЩ през 1994 г.? Сещате ли се кой поздравяваше българските фенове при всеки гол и победа на нашите? Тогава една компания бе адски прозорлива за времето си и успя да брендира най-големият успех в българския спорт.

Днес Бългрия играе поредния си 1/2 на голям волейболен форум. Изправяме се срещу Италия за място на финала на европейското първенство. Там, където поколения славни български волейболисти не успяха да стигнат. Все някога ще играем финал – защо да не е още утре :)

Това европейско първенство е брендирано много умело от една фирма – всички сте забелязали VELUX. Вероятно не сте чували за тях преди този шампионат…или почти нищо. Фирмата е датска, но работи у нас повече от десетилетие. Най-общо казано са световен лидер в проектирането и поставянето на прозорци за покриви и тавани. Осигуряват ни повече дневна светлина.

Та, VELUX са решили да заложат на волейбола, защото е сред най-популярните спортове в Европа. Също така са преценили, че хората се радват най-много на мачовете и успехите на националните си отбори и за това са насочили инвестициите си към този турнир, обясни за SportIdeas Николай Захариев – генерален мениджър на ВЕЛУКС БЪЛГАРИЯ.

Ако се загледаме, марката присъства в официалното име и лого на първенството, тече успоредно реклама в залите и по телевизионните екрани, има онлайн присъствие, раздават се рекламни материали на феновете, дори филето на мрежата е брендирано.

Работят с феновете, като изпратиха група български привърженици на първенството с осигурени билети и още и още. Със сигурност компанията ще извлече максимална полза от първенството. Обмислят се варианти и за развитие на волейболни програми в някои страни – къде, ще решат феновете по време на първенството. Кандидат от българска страна е Виктория Волей.

Конкретно за българският офис мечтата е феновете да ги асоциират със спечелен от нашите медал. А ако е златен….ще се подредят до онази фирма, която поздравяваше всички българи за головете в САЩ.

Дано българското представителство на VELUX продължи да инвестира в имиджа си чрез спорта. За сега има чудесен резултат.